Magunkról

       Az ANDROVET Kft.-t (a mozaikszó jelentése: ANDROlógia - hímek nemi mûködésének tanulmányozása; VETerinary - állatorvos) 1997-ben alapítottuk. Az alapító tulajdonos Dr. Gábor György 1980-ban végzett az akkori Állatorvostudományi Egyetemen (ma a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Kara). Érdeklõdési körének megfelelõen 1986-ban ugyanott szerezte meg szaporodásbiológiai szakállatorvosi oklevelét. 1992-ben a Magyar Tudományos Akadémián elnyerte az állatorvostudomány kandidátusa címet, 2001-ben pedig a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán habilitált.

       1991 óta a magyar Szaporodásbiológiai Társaság titkára (http://www.szapbiol.hu ), 1996 óta tagja a szaporodásbiológiai világszervezet (ICAR - http://www.vetsci.usyd.edu.au/icar/ ) Standing Committee-nak, 2004 óta pedig a nyolctagú Executive Committee-nak. Alapító tagja, és a 2008-as szaporodásbiológiai világkongresszus szervezõbizõttságának fotitkára (http://www.icar2008.org ). 1998-tól egyik alapítója és a Board of Director tagja a nemzetközi állatandrológiai szövetségnek (AAAA - http://www.animalandrology.org), ahol jelenleg az alelnöki pozíciót tölti be. A Society for Study of Reproduction (SSR - http://www.ssr.org ) tagja 1998 óta. Alapító tagja (Founding Diplomate) 2001-tol az Európai Szaporodásbiológiai Kollégiumnak (ECAR; European College of Animal Reproduction).

       Kutatómunkát 1983 óta végez az állattenyésztében és az állatorvostudományban. Jelenlegi munkahelyén (Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet, Herceghalom) 1992 óta dolgozik, beosztása tudományos tanácsadó.. Fo kutatási feladata a szarvasmarha szaporodásbiológia. Az elmúlt 15 évben számos sikeres magyar és nemzetközi kutatási program vezetoje, résztvevõje volt. Nevéhez fûzõdik a here ultrahangos vizsgálatának kidolgozása és bevezetése a hímek andrológiai értékelésébe, a bikák (és általában a hímivarú háziállatok) komplex andrológiai vizsgálatának kidolgozása, a CASPAR nevu CASA (Computer Asssisted Semen Analysis) szoftver kidolgozása valamint a vemhességi fehérje (PSPB) kimutatásán alapuló ELISA vizsgálatok szélesköru magyarországi bevezetése szarvasmarhák részére. Létrehozta a nemzetközileg is egyedülálló bika andrológiai adatbázist, és sikeresen adaptálta az Ovsynch és Provsynch termékenyítési programokat. Kidolgozója a kutya sperma mélyhûtésnek és létrehozta az elsõ kutya spermabankot (fontos, hogy ma már a spermabank kezelését az Androvet Kft. átadta másnak, ezért annak jelenlegi állapotáért semmilyen felelõsséget nem vállal). Száznál több szakmai publikáció szerzõje és társszerzõje, és három bejegyzett szabadalom résztulajdonosa.

       Több amerikai egyetemen volt vendégelõadó (Kansas State University, University of Florida, University of Idaho), emellett a kanadai Agriculture and Agrifood Research Centre (Lethbridge, Alberta) vendégkutatója és a University of Idaho (Moscow, ID) vendégprofesszora volt. Hosszabb Észak-Amerikai tartózkodását követõen hazatérése után alapította meg 1997-ben az Androvet Kft.-t.

       Az Androvet Szolgáltató Kft. a kezdetektõl az állatszaporítás területén végez szolgáltató tevékenységet. Jelenleg kb. 40 partnere van, legtöbbjükkel napi kapcsolatban van a cég. Partnereink zöme szarvasmarhatenyésztõ vállalkozás, mesterséges termékenyítõ állomás vagy spermaforgalmazó vállalat és állatorvosi rendelõ, klinika. Partnereink részére laboratóriumi- és ultrahangvizsgálatokat, mesterséges termékenyítést, andrológiai vizsgálatokat valamint szaktanácsadást végzünk eredményesen, amit az is bizonyít, hogy partnereink száma folyamatosan növekszik. Munkánk során arra törekszünk, hogy partnereink részére a jelenleg a világon a leghatékonyabb eljárásokkal szogáltassunk, azok legnagyobb megelégedésére. Munkánk során a színvonalas szolgáltatásra és kölcsönös elõnyökön alapuló együttmûködésre törekszünk - próbálja meg Ön is velünk!Dr.Gábor György ::: Dr.Gáborné Seres Krisztina ::: Gábor Petra Réka ::: Létay Krisztián ::: Váry Orsolya